sábado, 26 de abril de 2014

Barcelona: Acte de clausura de la 5a edició (RE)Imagina't

Escrit per Tona Gusi
26 d'abril de 2014


logo ODMC

Mitjans digitals i altres maneres de comunicar
L'acte de cloenda* serà quest proper dimarts 29 d'abril i comptarà amb la periodista Montserrat Boix* i el grups guanyadors
Televisió de Catalunya, la Universitat Ramon Llull i l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació treballen conjuntament en el projecte (RE)imagina’t, fem un espot no sexista!

 
L’acte comptarà amb la participació dels grups guanyadors i amb la participació de Montserrat Boix, ciberfeminista i especialista en ciències de la comunicació.

 

El canvi de paradigma en relació amb la consolidació de la web 3.0 i els nous mitjans de comunicació ha modificat les narratives informatives, publicitàries i creatives. No obstant, aquestes noves modalitats d’ús de les tecnologies no sempre van acompanyades de nous usos dels llenguatges representacionals. Els missatges i comunicacions a les xarxes continúen, en gran part, fornint els estereotips i tòpics sexistes en comptes de proposar continguts que superin les barreres del simplisme i s’apropin a la representació de l’experiència d’una manera més creativa, pedagógica i complexa. Montserrat Boix, periodista i activista a la xarxa proposarà noves maneres de comunicar a través dels mitjans digitals per saltar les parets dels tòpics i seguir reimaginant una altra comunicació.
Al costat de la seva intervenció, es pre-estrenaran també els treballs guanyadors de la 5ª convocatòria del concurs (RE)Imagina't, on han participat més de 650 joves de 18 centres educatius.

Els grups guanyadors són:

-Categoria de 14 a 16 anys, espot referent a una campanya de sensibilització: Jocs de consola, de l’Institut Numància de Santa Coloma de Gramenet
-Categoria de 14 a 16 anys, espot referent a un producte: Drapnet, dels Maristes de Rubí
-Categoria de 16 a 18 anys, espot referent a una campanya de sensibilització: No et deixis enganyar de l’Escola Jesús-Maria Sant Gervasi
-Categoria de 16 a 18 anys, espot referent a un producte: l’storyboard de La Bastida de Santa Coloma de Gramenet

L’entrega de premis la faran en  Zep, l’Aidi i la San, protagonistes del programa TAGS de TV3. I han col·laborat amb l'Observatori: ICD, Diputació de Barcelona,  I Instància de participació ciutadana impulsada per ajuntaments. Per una anàlisi crítica de la representació de les dones en els mitjans de comunicació.
     



L’Acte es podrà seguir  per streaming, a través del web de l’Observatori
*Acte de cloenda: Dimarts 29 d’abril de 2014, 19:00h. Auditori Blanquerna (Valldonzella,12) Barcelona. Entrada gratuïta. Aforament limitat
**' Montserrat Boix. És periodista. Ha treballat a la televisió durant més de 20 anys. Està especialitzada en tecnologies de la informació i la comunicación i en ciberfeminisme. El 1996 va crear Mujeres en Red, una xarxa digital amb l’objectiu de defensar els Drets Humans i combatre de manera específica les desigualtats de drets entre homes i dones.

Més informació:

.-

No hay comentarios: